Roman Říčař:
"Svlékám se na požádání"

"Když během koncertu nevyleze nějaká fanynka na pódium a nesvlékne se, považuji naše vystoupení za nepodařené," tvrdí Roman Říčař, zpěvák skupiny Red Hot Chilli Peppers revival.

"Máme mezi fanynkami jednu oblíbenkyni, která chodí na všechny naše koncerty. Když skončíme, pořád se kolem nás potlouká, klopí zrak a stydí se pokusit o nějaký bližší kontakt. Tímto jí vzkazuji, ať už nám proboha přijde do šatny říct, o co jí sakra jde..." vykřikuje Roman vzrušeně.

Světově proslulou skupinu Red Hot Chilli Peppers neváhá Říčař následovat až do pekel. Při koncertech se například podle jejího vzoru svléknou všichni do naha a jediné, co halí jejich divoké mužství je pletená ponožka.

"Nejkrásnější tanečnice odměňujeme nerůznějšími dárky, třeba tričky. Dotyčná se ale musí převléknout přímo na pódiu," svěřuje se Roman, který nezastírá, že několik let kouřil denně marihuanu. "Kouřil jsem jí dost dlouho a dost často a bylo to fakt dobrý. Po čase mi ale začalo připadat, že mi hulení ubírá víc času a energie, než bych chtěl. Takže jsem přestal kouřit denně a teď už si zapálím jen občas," vypráví. Prý zkoušel i jiné drogy, ale nakonec pokaždé zjistil, že mu vždycky vezmou víc než dají. "Byl to jen takový experiment," říká. "Prostě jsem zkusil, jestli by pro mě mohly fungovat jako zdroj insiprace. Pak jsem toho nechal. Člověk by měl tvořit s čistou hlavou."

Atmosféra koncertů Red Hot Chilli Pepers revival je skvělá a Roman se považuje za dobrého zpěváka, ale cítí rezervy. "Zpívání mě baví, ale když poslouchám třeba Dana Bártu, Petra Koláře nebo Viktora Dyka, tak mi spadne hřebínek. Tehdy vždycky cítím, že bych měl raději přestat se zpěvem a raději pro ně skládat hudbu." Roman Říčař vystudoval konzervatoř, zpíval v muzikálu Jesus Christ Superstar a teď září ve sklupině Second band.
Gábina Wolfová
redaktorka časopisu SPY
Zpět